NavMenu

Posao za 120 ljudi u Zvorniku - Grad raspisao poziv za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.05.2018. 10:55
Komentari
Podeli
(Foto: aslysun/shutterstock.com)
Grad Zvornik raspisao je Javni poziv poslodavcima za korišćenje sredstava po Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme, i drugih nezaposlenih lica, iz budžeta Grada Zvornika.

- Grad Zvornik sufinansiraće zapošljavanje pripravnika kod poslodavaca i samozapošljavanje ukupno 120 ljudi, i to 30 visoke stručne spreme, 5 više stručne spreme, 80 srednje stručne spreme i kvalifikovanih radnika i 5 za samozapošljavanje - navodi se na gradskom sajtu.

Sufinansiranje iz gradskog budžeta vršiće se u fiksnom mjesečnom iznosu po jednom zaposlenom i to za visoku stručnu spremu 750 KM, za period od 12 mjeseci, za višu stručnu spremu 600 KM mjesečno, na period od 9 mjeseci i za srednju stručnu spremu i KV radnike 540 KM, na period od 6 mjeseci.

- Sufinansiranje samozapošljavanja vršiće se na period od 12 mjeseci u iznosu od 540 KM mjesečno - dodaje se.


Poslodavacima koji po ovom Javnom pozivu zaposli djecu poginulih boraca, djecu ratnih vojnih invalida i ratne vojne invalide odobriće se sufinansiranje na period od 12 mjeseci, bez obzira na stručnu spremu lica koje zaposle u iznosima navedenim za odgovarajuću stručnu spremu.

Javni poziv otvoren je zaključno sa 20. junom 2018. godine i objavljen je na oglasnoj tabli Gradske uprave Zvornik, Zavodu za zapošljavanje-Filijala Zvornik, lokalnoj radio stanici i internet stranici Gradske uprave Zvornik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.