NavMenu

Proširenje terminala na aerodroma u Tuzli nije završeno u roku - Komisija procjenjuje opravdanost kašnjenja radova

Izvor: Klix Četvrtak, 31.05.2018. 15:47
Komentari
Podeli

Budući izgled terminalaBudući izgled terminala
Iako je putnicima koji koriste usluge Međunarodnog aerodroma u Tuzli krajem maja na raspolaganju trebalo da bude novi i moderno uređen putnički terminal, do toga još nije došlo, jer izvođač radova nije ispoštovao rok za završetak izgradnje, potvrđeno je za Klix.ba.

Direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović za Klix.ba je rekao da je dosad završeno između 60 i 80% planiranih radova, te da samim tim uslovi za otvaranje novog putničkog terminala nisu ispunjeni.

- Došlo je do probijanja roka za izvođenje radova. Prije deset dana smo imali sastanak sa svim izvođačima radova gdje smo se dogovorili da se izjasne zbog čega kasne, te kada možemo očekivati da se završe cjelokupni radovi - rekao je Karasalihović.

Kako saznaje Klix, formirana je komisija koja će procijeniti opravdanost razloga koje će izvođači navesti vezano za kašnjenje završetka radova.

U toku iduće sedmice komisija će sačiniti izvještaj koji će biti upućen na adresu direktora Karasalihovića i Nadzornog odbora aerodroma kako bi se poduzele sve potrebne mjere u cilju što skorijeg rješavanja nastalog problema, a da li će izvođači radova pretrpjeti posljedice zbog kršenja ugovora bit će poznato naknadno.

Kamen temeljac za uređenje i dogradnju putničkog terminala koji bi po satu trebao opslužiti do 400 putnika položen je 27. septembra prošle godine, nakon čega se krenulo u realizaciju investicije koja u dvije faze iznosi 6.110.514 KM.

Iako je rok za izvođenje radova prema prvobitnom planu iznosio 105 dana u prvoj, te 90 u drugoj fazi projekta, putnici ni osam mjeseci kasnije nisu prošli kroz novi terminal.

S druge strane, Karasalihović kaže da trenutni radovi ne utiču na funkcionisanje aerodroma, s obzirom na to da se bez problema obavlja opsluživanje putnika i aviona.

Inače, nakon završetka radova na proširenju putničkog terminala trebala bi uslijediti izgradnja atrija aerodroma. Riječ je o objektu površine od blizu 900 kvadratnih metara, u kojem će biti smještene suvenirnice, rent a car i turističke agencije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.