NavMenu

Budžet Banjaluke veći za 12,1 mil KM - Usvojen i plan kapitalnih investicija do 2020.

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.05.2018. 15:53
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Mikica Šubara)Banjaluka
Skupština grada je na jučerašnjoj, 23. sjednici, usvojila rebalans gradskog budžeta u iznosu od 146.216.000 KM, koji je za 12,1 mil KM veći u odnosu na ranije planirani budžet za 2018. Gradski parlament je na današnjem zasjedanju usvojio još jedan veoma značajan dokument, a to je plan kapitalnih investicija za period od 2018. do 2020. godine, koji podrazumijeva više od 90 projekata koji bi trebalo da budu realizovani u gradu.

– Niz kapitalnih projekata je koji čekaju realizaciju – vodovoda, saobraćajnica, sportskih dvorana, društvenih domova, pomoći školama. Od emisije obveznica novac će biti utrošen za pet kapitalnih projekata na cijelom području grada – rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, rekao je da kompletan suficit u prošlogodišnjem budžetu iznosi oko 9 mil KM, od čega je 4,9 mil KM namijenjeno za projekte.

– Proširen budžetski okvir u ovoj godini će dovesti do toga da Banjaluka postane veliko gradilište. To je bitno za grad i možda i imamo određenu nervozu građana zbog gužvi, ali sve ovo što budemo završili u ovom periodu ostaje svima nama trajno. Posebno me raduje početak izgradnje Zelenog mosta, koji nam je predstavljao veliki problem. Pravimo moderan most, koji će povezivati dvije najbitnije saobraćajnice, odnosno dva tranzitna puta. Ulazimo i u izgradnju novih vrtića, ali i velikog broja vodovodnih sistema – naglasio je Talić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.