Izvor: eKapija | Srijeda, 30.05.2018.| 10:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srbija planira autoput između Rume i Šapca - Azerbejdžanci bi da grade i brzu saobraćajnicu Šabac-Loznica

(Foto: jocic/shutterstock.com)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u ponedjeljak (28. maja 2018) sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim o novim zajedničkim infrastrukturnim projektima dviju zemalja.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Srbije, Mihajlović je na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnicima kompanije Azvirt, istakla da je za Vladu Srbije važno da se što prije krene u realizaciju projekata o kojima su razgovarali predsjednici Srbije i Azerbejdžana tokom nedavne posjete delegacije Srbije Bakuu.

- Riječ je prije svega o ideji da se gradi autoput Ruma-Šabac, dužine 22 kilometra, i brza saobraćajnica Šabac-Loznica, dužine 55 kilometara - istakla je Mihajlović.

Na sastanku je razgovarano i o projektu izgradnje obilaznice oko Beograda.

Mihajlović je ambasadoru Hasanovu predstavila i inicijativu više ministarstava da se organizuje biznis konferencija u Beogradu ili Bakuu, gdje bi Srbija predstavila infrastrukturne projekte u oblastima saobraćaja, energetike, rudarstva i telekomunikacija, i gdje bi se takođe preduzeća iz Srbije upoznala sa mogućnostima da se angažuju na poslovima u Azerbejdžanu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.