NavMenu

Građani Hrvatske prikupili 93% novca za Križevačke sunčane krovove - Početak rada elektrane u julu?

Izvor: Energetski portal Srijeda, 30.05.2018. 09:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
U kampanji grupnog ulaganja u obnovljive izvore energije u Hrvatskoj pod nazivom Križevački sunčani krovovi do 25. maja 2018. godine prikupljeno 93% potrebnog novca, pa je za očekivati da će ovim tempom sav novac - ukupno 230.000 kuna (oko 30.000 EUR) koliko je potrebno za gradnju elektrane - biti prikupljena vrlo brzo, objavio je portal gradonačelnik.hr.

Kao datum puštanja elektrane u pogon naveden je 30. septembar, ali se tim nada se da će to biti već u julu.

Crowdfunding kampanja je građanima ponuđena mogućnost da vlastitim sredstvima učestvuju u finansiranju solarne elektrane, te da ostvare povrat ulaganja uvećan za kamatu u iznosu od 4,5% godišnje. Uplate građana variraju od hiljadu do 10 hiljada kuna, od čega su najveći dio uplatili Križevčani.

Solarna elektrana će biti postavljena na krovu Razvojnog centra i tehnološkog parka u vlasništvu Grada Križevaca, snage 30 kW, a nakon 10 godina prelazi u vlasništvo Grada.

Svaka fizičko i pravno lice može u ovoj kampanji postati ulagač davanjem zajma na period od 10 godina. Glavni partner Grada je Zelena energetska zadruga (ZEZ).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.