NavMenu

Najava za 24.izdanje "Društvo znanja" za 17.01.2009

Izvor: eKapija Petak, 16.01.2009. 10:37
Komentari
Podeli

Foto Art Sarajevo i BH Telecom u subotu 17.01.2009, u 15 sati i 30 minuta na TV OBN objavljuju 24.izdanje serijala "Društvo znanja" . U ovom novom izdanju pažnja će ponajprije biti posvećena uvođenju IPTV tehnologije u BIH za što se ima zahvaliti BH Telecomu. Naime, u Sarajevu je između BH Telecoma i slovenačke kompanije SmartCom u srijedu potpisan ugovor uz koji će za 150 dana ADSL korisnici imati tzv. triple—play uslugu.

U okviru rubrike Minute BH Telecoma prezentiramo najnoviji model mobitela LG Prada koji je BH Telecom nedavno pustio u prodaju.

Gost emisije biće prof.dr. Dejan Milošević sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, jedan od vodećih fizičara u Bosni i Hercegovini kao i svijetu, koji je do sada objavio 100 naučnih radova u referentnim međunarodnim časopisima.

Ove godine navršava se pet godina otkada su prvi istraživački roboti spušteni na površinu Marsa, o čemu je pripremljen poseban prilog.

Gledaocima će biti prezentirano i treće izdanje jedinstvenog multimedijalnog CD-a ‘Bosna i Hercegovina - resursi i šanse’ koji će Foto Art početi distribuirati u februaru ove godine.

U rubrici izlog knjige, dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu prof.dr Srebren Dizdar publici će predstaviti djelo ‘Teorija poluobrazovanosti’ austrijskog filozofa Paula Liessmana, knjigu koja je do sada doživjela 16.izdanja.

‘Društvo znanja’ nastavlja sa svojom nagradnom igrom u kojoj gledaoci mogu osvojiti šest vrijednih nagrada, među kojima su usb stick, bluetooth slušalica, web kamera, te kao najvrijednije jedan mobilni telefon i ultra start paket od 10 KM sa dopunom za godinu dana.

Redakciju emisiju možete kontaktirati putem e-maila dz@fotoart.ba te posjetiti zvanični blog www.drustvoznanja.blogger.ba .

Emisija se reprizira nedjeljom u 9 sati ujutro.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.