Izvor: eKapija | Nedjelja, 27.05.2018.| 07:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otpremljena prva RFS linija sa sarajevskog aerodroma

Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio je prvu RFS (Road Feeder Service) liniju na relaciji Sarajevo-Beograd, koja je realizovana u saradnji sa avio kompanijom Air Serbia. Uspostavom ove linije sarajevski aerodrom ostvaruje novi kvalitet u segmentu kargo usluga i značajno unapređuje svoje mogućnosti u pogledu prevoza robe.

Ovaj vid prevoza uobičajen je u svijetu i predstavlja dodatak prevozu robe zračnim putem. Koristi se pretežno za transport robe do destinacija na kojima avio kompanija ne leti ili do destinacija na kojima redovne avio linije nisu u mogućnosti obezbjediti dovoljne transportne kargo kapacitete. Uspostavljanjem RFS linije za Beograd, stvoreni su uslovi za otpremu roba većih dimenzija uz direktnu konekciju na letove kompanije Air Serbia iz Beograda, u najkraćem mogućem roku, saopšteno je iz sarajevskog aerodroma.

Međunarodni aerodrom Sarajevo je obezbjedio sve logističke kapacitete u smislu smještaja i manipulacije robom na mjestu gdje će se vršiti prihvat robe od pošiljaoca. Robu je sada moguće dostaviti na Aerodrom Sarajevo svaki radni dan, a u organizaciji kompaije Air Serbia transport će se vršiti jednom sedmično.

Na realizaciji projekta zajednički su radili Međunarodni aerodrom Sarajevo, Carinska ispostava Aerodrom Sarajevo i Aviation Services Sarajevo kao glavni cargo prodajni agent kompanije Air Serbia za teritoriju Bosne i Hercegovine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.