NavMenu

Cotrugli poslovna škola poziva na prijave za MBA i EMBA stipendije - Rok za apliciranje 27. maj

Izvor: Promo Srijeda, 23.05.2018. 09:13
Komentari
Podeli
Još nekoliko dana ostalo je za prijavu na Executive MBA i MBA stipendije koje dodjeljuje Cotrugli poslovna škola. Iskoristite priliku da osvojite stipendiju vodeće poslovne škole u regionu i prijavite se danas!

Zašto MBA?

MBA program (Master of Business Administration) vodeći je standard poslovne edukacije u svijetu. Budući da povezuje praksu i teoriju, program je od izuzetne važnosti za svakoga ko shvata vrijednost kontinuiranog ulaganja u profesionalni i lični razvoj. Ono što mnogi ističu kao prednost MBA programa su promjena u načinu razmišljanja i razvoj samosvijesti, koji su ključni faktori za bolje donošenje odluka i napredak u karijeri.

Razmjena iskustva kao najefikasniji oblik učenja

Suštinska vrijednost MBA programa je primjenjivost svega što naučite na izazove i prilike u poslovnom svijetu. Princip rada je case study metoda, kojom se obrađuju konkretni poslovni slučajevi iz čitavog svijeta, sa naglaskom na poređenje sa lokalnim tržištem. Osim toga, polaznici rade u timovima, a članovi tima dolaze iz različitih branši. Timski način rada se primjenjuje zbog činjenice da upravo razmjena iskustva omogućava najefikasnije učenje. Nakon predavanja vaše radno mjesto postaje laboratorija u kojoj testirate sve što ste naučili na predavanju.

- Svaki dan sam ponosniji na ulaganje u vrhunsko znanje koje sam stekao u Cotrugli-u. Za svako stečeno iskustvo i znanje, kao i kolegu kojeg sam upoznao, otvarila su mi se nova vrata u poslovnom i privatnom životu - kaže Dejan Koleška, country manager u Scania BH.

- Zbog želje da svaki novi dan radimo stvari na bolji i korisniji način nego dan prije, ljudi se trude usvojiti znanja i vještine, a ja sam se u tu svrhu odlučio za COTRUGLI. Raznolike vrijednosti koje sam dobio kroz program koji sam prošao je skup različitih poslovnih i životnih iskustava, iskustvo je nezamjenjiv način sticanja znanja i vještina, i neprocjenjivih veza i prijateljstava, za koje bi mi kao pojedincu trebalo mnogostruko više vremena od onoga koliko je program trajao - navodi Zejd Šoto, general manager u PZU New Life Sarajevo.


- EMBA program mi je donio neka druga gledišta na poslovno okruženje i naučio da procese u kompaniji sagledam iz više različitih novih perspektiva - Damir Maglajlić, client relationship manager iz kompanije Phoenix Pharma.

Program zahtjeva minimalno odsustvo sa posla. Predavanja na EMBA programu se najčešće održavaju od petka do nedjelje, jednom mjesečno, dok na MBA programu predavanja traju nedjelju dana na svakih 6 nedjelja.

Kako se prijaviti na stipendije?

Cotrugli ove godine dodjeljuje po četiri polovične MBA i EMBA stipendije, kao i stipendije od 30% učesnicima koji se najbolje pokažu tokom stipendijskog procesa. Ako ste stekli relevantno radno iskustvo, završili ste fakultet i znate engleski jezik, možete se prijaviti za stipendije.

Potrebno je ispuniti kratki aplikacijski formular OVDJE, nakon čega ćete biti obaviješteni o daljim koracima.

Prijave traju do 27. maja 2018. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.