Izvor: Capital | Utorak, 22.05.2018.| 08:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlado Đajić imenovan za generalnog direktora UKC RS

Vlada Republike Srpske imenovala je Vlada Đajića za generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS, a odluka će uskoro biti objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske, otkriva poslovni portal Capital.

Informaciju je za taj portal potvrdio i Đajić, koji je od kraja marta prošle godine bio vršilac dužnosti direktora najveće zdravstvene ustanove u RS. Cilj mu je, kako je rekao, da u naredne četiri godine UKC RS postane vodeći klinički centar u regionu.

- Mnogo toga je urađeno i posljednjih godinu dana. Situacija se stabilizuje. Prvi put isplaćujemo bruto plate, prevoz, edukujemo radnike. Trenutno su nam u posjeti inostrani radiolozi, a naši ljekari specijalisti posjećuju kolege u inostranstvu. Takođe, u planu je da u septembru u nove prostorije preselimo i hirurgiju. To je veliki posao - kazao je Đajić za Capital.

Đajić je za vršioca dužnosti direktora UKC RS postavljen krajem marta prošle godine, kada je Vlada RS donijela odluku o smjeni Mirka Stanetića.

Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je tada da je Stanetićeva smjena uslijedila zbog negativnih rezultata poslovanja. Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je Stanetić na čelu UKC bio tri godine i u tom periodu nije uspio da iznađe način da se obaveze Kliničkog centra bar zaustave, zbog čega je data prilika drugom direktoru.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.