NavMenu

Poslovni forum Francuska-Balkan od 30. maja do 1. juna u Beogradu

Izvor: Beta Petak, 18.05.2018. 13:00
Komentari
Podeli
(Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Poslovni forum Francuska-Balkan biće održan u Beogradu od 30. maja do 1. juna, najavila je Ambasada Francuske.

Treći Poslovni forum Francuska-Balkan organizuje agencija Business France. Organizatori će istražiti sve najperspektivnije sektore aktivnosti, posebno sektore infrastrukture i opreme u oblasti saobraćaja, energetske efikasnosti i prerade otpada, agro-industrije, novih informacionih i komunikacionih tehnologija kao i sve klijente roba i usluga sektora turizma i hotelijerstva.

Na zahtjev, kako je najavljeno, i drugi sektori kao što su automobilska, farmaceutska i kozmetička industrija mogu takođe da budu tretirani.

U najavi ovog multilateralnog susreta preduzeća navodi se da su Srbija i Beograd raskršće između Zapadne i Istočne Evrope, dinamične ekonomije.

Zapadni Balkan bilježi stopu rasta BDP-a višu od 3%. To je, kako se navodi, dimanična ekonomska zona na vratima EU, nalazi se u procesu pristupanja, koristi predpristupne fondove i značajna finansiranja sredstva međunarodnih finansijskih institucija.


Trenutno je više milijardi evra angažovanih sredstava svih finansijskih organizacija zajedno u ovom regionu, za finansiranje projekata od više desetina milijardi evra.

Projekti koji su finansirani u okviru Berlinskog procesa imaju za cilj da poboljšaju interkonektivnost u ovoj zoni i da infrastrukturno pribiliže Zapadni Balkan Evropskoj uniji.

Zainteresovana preduzeća mogu da se prijave na linku ovdje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.