NavMenu

Škafa se vraća na stare lokacije - Poslije otvaranja trgovinskog centra na Rakovici, u planu obnavljanje i drugih objekata

Izvor: eKapija Nedjelja, 20.05.2018. 18:57
Komentari
Podeli
Prije nekoliko dana domaći trgovinski lanac Škafa otvorio je obnovljeni objekat na Rakovici koji je stradao u požaru prije nepune dvije godine, a kako je za eKapiju rekao marketing menadžer Škafe Alem Karalić, neće se zaustaviti samo na ovoj investiciji. Imaju plan da otvore nove centre, prvenstveno na lokacijama na kojima su nekada poslovali.

- Nećemo preskakati stepenice i zaletati se, to je sigurno. Prvenstveno je cilj da se vratimo na stare lokacije, ali u opticaju su i neke nove lokacije sa kojima bismo bolje zaokružili jednu cijelinu - rekao je Karalić.

Objašnjava da su prije nemilih događaja imali 17 objekata širom FBiH, a sada posluju u sedam.

- Velike poplave koje su zadesile BiH i region u 2014. godini poplavilie su i naše tada centralno skladište u Maglaju, a ništa nije bilo osigurano, što nam je zadalo jak udarac. Kada smo sve to nadomjestili i kada smo počeli da razmišljamo o novim investicijama, desio nam se požar u objektu na Rakovici. Osim velikih zaliha robe i našeg najvećeg objekta, izgorio je i server sa svom komunikacijom sa ostalim radnjama tako da smo bili prinuđeni zatvoriti neke objekte zbog nemogućnosti praćenja, odnosno kontrole poslovanja. Ta šteta se broji u desetinama miliona maraka, ali ljudska šteta je još veća, s obzirom na to da je na kraju taj požar koštao života mog oca, osnivača i lidera firme.

Karalić ističe da je u Škafi trenutno oko 60 zaposlenih, te da bi se realizacijom ovih planova ovaj broj mogao popeti na 100 ljudi.

- Meni je želja da ispunim očev san, a to je da naša porodica zapošljava više od 1.000 ljudi.

Osim planova za vraćanje poslovanja na nekadašnji nivo, Karalić kaže da uporedo rade i na unapređenju vlastite robne marke.

- Trenutno smo u završnim pregovorima sa Moravkom iz Srbije koja bi uskoro trebala za nas početi da pakuje začine, supe i napolitanke.

Ističe da planiraju i pokretanje vlastite proizvodnje, kao i da će se potruditi da isprate svjetske trendove u maloprodaji. Takođe, dodaje, u planu je i da se okrenu onlajn kupovini, te da postanu lider među diskontnim marketima u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.