Izvor: Beta | Petak, 18.05.2018.| 12:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ukidanje rominga za zemlje regiona ići će u dvije faze

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je juče (17. maj 2018. godine) u Sofiji da će ukidanje rominga za zemlje Zapadnog Balkana ići u dvije faze i da će prva podrazumijevati ukidanje rominga među zemljama regiona.

- Ukidanje cijena rominga sigurno će ići u dvije faze, prva će biti ukidanje rominga unutar regiona, a druga ukidanje rominga sa EU za cijeli region - rekla je Brnabić novinarima u Sofiji poslije učešća na Svjetskom ekonomskom forumu.

Ona je kazala da u ovom trenutku "ne postoje nikakve vremenske odrednice" u vezi s tim procesom i da je Srbiji u interesu da što prije postigne dogovor o romingu sa jednom po jednom zemljom u regionu.

Dodala je da je na Svjetskom ekonomskom forumu, održanom u okviru samita EU i Zapadnog Balkana, bilo riječi o tome kako taj region može brže da ide ka EU i da digitalna agenda "može brzo da proba da nadoknadi ekonomski zaostatak zemalja Zapadnog Balkana za zemljama EU".

- Druga velika stvar je infrastrukturno povezivanje, a razgovarali smo i o putnom i željezničkom povezivanju -
navela je Brnabić.

Beogradski mediji su, podsjetimo, prenijeli da na Samitu EU i Zapadnog Balkana u Sofiji neće biti potpisana izjava o ukidanju rominga, a da se u digitalnoj agendi navodi da će se ići ka snižavanju cijena rominga.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.