Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.05.2018.| 14:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rattan Sedia širi proizvodne i izvozne kapacitete - Uskoro otvaranje salona u Sarajevu i predstavništva u Tirani

Hotel Plava laguna u Poreču
Hotel Plava laguna u Poreču
Brčanski Rattan Sedia, jedan od vodećih proizvođača pletenog namještaja i druge opreme za ugostiteljske objekte u regionu, planira u narednom periodu da nastavi ulaganja u povećanje kapaciteta proizvodnje i izvoza, te da proširi izvozna tržišta. Ulaganja će biti intenzivnija u drugom dijelu godine, a prema riječima Nermina Terzića, rukovodioca službe za marketing u Rattan Sedia, baziraće se na nabavku višenamjenskih alata i opreme za proizvodnju, materijala potrebnih za nove proizvode, robotiku i slično.

Terzić kaže da će rasti ne samo proizvodnja pletenog namještaja, nego i drugi sektori. Osim toga, u planu je otvaranje salona u Sarajevu, kao i predstavništva u Tirani.

- U toku ove godine smo već ostvarili izvoz na neka nova tržišta, te ujedno povećali izvoz na nekim starim tržištima. Samo u prvom dijelu ove godine uložili smo više stotina hiljada maraka za nabavku mašina, alata i drugih materijala koji su neophodni za brži i kvalitetniji rad, što je bilo popraćeno i novim zapošljavanjima - rekao je Terzić za eKapiju. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.