Izvor: Klix | Srijeda, 16.05.2018.| 15:49

M:tel kupuje kompaniju Telrad Net iz Bijeljine

Ilustracija (Foto: asharkyu/shutterstock.com)
Kompanija m:tel obavijestila je Konkurencijsko vijeće BiH o namjeri kupovine firme Telrad Net iz Bijeljine koja se bavi telekomunikacionim mrežama, telefonijom, kablovskom televizijom i internetom, te TV produkcijom.

Konkurencijsko vijeće BiH je 15. februara ove godine zaprimilo Prijavu koncentracije privrednog subjekta m:tel a.d. iz Banjaluke kojom namjerava steći kontrolu nad privrednim subjektom Telrad Net d.o.o. iz Bijeljine.

- Predmetna koncentracija će, prema podacima iz Prijave koncentracije, imati efekt na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, interneta, te radio i TV programa na području Bosne i Hercegovine - navodi se u obavještenju Konkurencijskog vijeća BiH.

U kompaniji Telrad Net kažu da su jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u BiH u oblasti izrade pristupnih telekomunikacionih mreža, javne fiksne telefonije, VoIP i IP telefonije, kablovske televizije, kao i kablovskog interneta.

Kompanija je osnovana 1990. godine kao privatno preduzeće, kasnije društvo s ograničenom odgovornošću i od tada posluje na prostoru BiH, ali i šire.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.