NavMenu

Prosječna neto plata u FBiH u martu 881 KM

Izvor: Klix Srijeda, 16.05.2018. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: Marko Tomicic/shutterstock)
Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za mart 2018. godine u Federaciji BiH iznosila je 881 KM i nominalno je viša za 3,4%, a realno za 3,1% u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za mart 2018. nominalno je viša za 1,6%, a realno za 0,5%, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata po zaposlenom za mart 2018. u FBiH iznosila je 1.353 KM i nominalno je viša za 3,6%, a realno za 3,3% u odnosu na prethodni mjesec.


U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena bruto plata po zaposlenom za mart 2018. nominalno je viša za 1,9%, a realno za 0,8%.

U martu 2018. ukupan broj zaposlenih u FBiH iznosio je 513.198. U odnosu na prethodni mjesec broj zaposlenih se povećao za 0,6%, a broj zaposlenih žena za 0,8%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.