Izvor: Capital | Srijeda, 16.05.2018.| 15:48

Bez izmjena poreskog zakonodavstva u RS u 2018.

(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da u ovoj godini neće biti izmjena poreskog zakonodavstva u Republici Srpskoj ističući da sve procjene rasta prihoda nisu vezane za bilo kakvu promijenu poreskog zakonodavstva.

- Prije kraja ove godine definisaćemo promjene koje treba da se dese od 1. januara 2019. godine kao rezultat sporazuma kojeg imamo sa poslovnom zajednicom, a tiče se procesa rasterećenja privrede za onaj iznos koji će biti definisan kao povećana naplata poreza na dohodak i na dobit - rekao je Tegeltija novinarima u Banjaluci u pauzi sjednice Narodne skupštine RS.

Tegeltija je podsjetio da se ove godine povećava budžetski okvir, koji je rezultat rasta izvornih prihoda.

- Rast izvornih prihoda je jedini razlog zašto se donosi rebalans. Nemamo nikakvu potrebu kada su u pitanju rashodi da radimo korekciju budžeta za 2018. godinu - rekao je Tegeltija.

On je naglasio da je zadovoljan time što se rast prihoda pokazao već u prva tri mjeseca ove godine i da se u ovom trenutku može raditi rebalans budžeta.

Tegeltija je ponovio da će rebalansom budžeta 11 mil KM biti izdvojeno za poljoprivredne proizvođače, a 45 mil KM za kapitalna ulaganja u Srpskoj od Trebinja do Novog Grada.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je sinoć, 15. maja, po hitnom postupku Prijedlog rebalansa budžeta Republike Spske za ovu godinu, koji je za 87 mil KM veći od usvojenog ovogodišnjeg budžeta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.