Izvor: Capital | Utorak, 15.05.2018.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zgrada Ustavnog suda RS koštaće 5 mil KM - Na ljeto predviđeno raspisivanje tendera

Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com )
Za izgradnju zgrade Ustavnog suda Republike Srpske u Banjaluci potrebno je oko 5 mil KM. Novac još nije obezbijeđen, ali ministar pravde RS Anton Kasipović očekuje da će to uskoro biti riješeno i ministarstvo već priprema tendersku dokumentaciju za zainteresovane izvođače radova.

Kasipović je danas (15. maja 2018. godine) za portal Capital rekao da je u Narodnoj skupštini RS u toku rasprava o rebalansu budžeta kojim je predviđen značajan iznos za kapitalne projekte iz kojih očekuje da bi trebalo da bude finansirana i izgradnja ove zgrade.

- Smatram da treba stvarati uslove za izgradnju zgrade Ustavnog suda u Banjaluci. Nadam se da ćemo u odabiru projekata voditi računa i o ovoj izgradnji, a Ministarstvo pravde priprema tendersku dokumentaciju za izbor izvođača radova, ukoliko budemo imali pozitivnu odluku Vlade da idemo u tu gradnju - kazao je Kasipović i dodao da je rebalansom za kapitalne investicije predviđeno oko 120 mil KM.

On je rekao da će, prema prvim procjenama, za izgradnju ove zgrade biti potrebno oko 5 mil KM.

- To je procjena, a s obzirom na to da će biti raspisan međunarodni tender, nadam se da ćemo možda doći i do povoljnije ponude - naglasio je Kasipović.

Istakao je da očekuje da će gradnja zgrade početi ove godine.

- U svakom slučaju, opredjeljenje je da se ide na izradnju zgrade Ustavnog suda u Banjaluci. Ukoliko Vlada donese odluku da se ovaj projekat finansira u ovoj godini, vjerujem da u narednih 60 dana možemo imati sve pripremljeno za raspisivanje tendera - kazao je on.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.