NavMenu

Novosadski Danubius prvi u Srbiji praviće namjenska brašna za pice i palačinke

Izvor: eKapija Utorak, 15.05.2018. 10:19
Komentari
Podeli

Fabrika Danubius u Novom SaduFabrika Danubius u Novom Sadu
Novosadski Danubius, dio Delta holdinga, ove godine proslavlja vijek postojanja, a 100. godina rada obilježiće investicijama od 4 mil EUR u mlinarsku proizvodnju, kao i proširenjem portfolija.

U okviru kompleksa fabrike za proizvodnju brašna i tjestenina nalazi se savremeni mlin sa kompjuterskim vođenjem dnevnog kapaciteta od 300 tona, silos za skladištenje i sušenje žitarica ukupnog kapaciteta 65.000 tona i fabrika tjestenine koja godišnje može da proizvede 15.000 tona.

Novu opremu vrijednu 1,5 mil EUR dobiće silos za brašno i sektor za ambalaže. Oprema za silos već je stigla, ali još nije montirana.

- Implementacijom nove opreme počećemo prvi u Srbiji da proizvodimo namjenska brašna. Planiramo da ovom investicijom povećamo prodaju brašna u rinfuzi - kaže Milorad Sredanović, potpredsjednik Delta holdinga.


Namjenska brašna su posebne smješe namijenjene za pice, palačinke, sa određenim kvalitetom, proteinima, vitaminima...

Danubius danas zauzima oko 35% tržišnog učešća, sa brašnom 34%, a sa vitaminiziranom tjesteninom 35,6%. U 2017. godini, Danubius je proizveo 6.500 tona tjestenina, a hiljadu tona izvezao. Novosadska fabrika svoje proizvode izvozi u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Slovačku, Mađarsku, Albaniju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.