Izvor: Nezavisne novine | Subota, 12.05.2018.| 13:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Blogeri dovode turiste

(Foto: bbernard/shutterstock.com)
Turističke organizacije i gradovi moraju sarađivati sa blogerima i prezentovati turističke sadržaje na engleskom ili nekom drugom jeziku, rečeno je u petak (11. maja 2018. godine) na drugom danu 1. međunarodne konferencije turizma i investicija Banjaluka 2018.

Urednica briselskog turističkog veb portala Itinari za BiH Ljiljana Krejić, istakla je da je jako važna onlajn prezentacija bilo koje destinacije.

- Bez ovakvog vida turističke promocije u današnje vrijeme nemoguće je da iko čuje za neku lokalnu zajednicu - rekla je Krejić.

Pojasnila je da blogeri koji imaju veliku podršku i čitanost mogu pozvati ljude da posjete neke destinacije i da ih promovišu kroz svoje blogove, jer je razvoj turizma u današnje vrijeme nezamisliv bez takvih ulaganja.

Onlajn ponude grada su oskudne na engleskom jeziku, a na francuskom ih gotovo ni nema.

- Ovo je prilika i šansa i treba je iskoristiti. Ako u ovom momentu ne postoji dobar sadržaj, treba ga kreirati ako želimo da nas Evropa i svijet dožive - naglasila je Krejić.

Pojasnila je da se u prvi plan treba staviti sve ono što je u gradu interesantno, što će privući turiste, a što će u krajnjem slučaju donijeti promociju regiona i dobit.

- Turizam je jedna od branši u svijetu koja donosi najviše novca bilo kojoj regiji i to nikako ne treba da se zanemari - istakla je Krejić.

Ovu dvodnevnu konferenciju organizovali su Grad i Turistička organizacija Banjaluka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.