NavMenu

Izgradnja regionalnog puta Stanari-Tešanj krajem 2018. - Vrijednost radova oko 6,5 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 13.05.2018. 08:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gennadiy Solovyev/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja regionalnog puta Stanari-Tešanj, poznatijeg kao "ravna cesta", počeće do kraja godine, a radovi na ovoj saobraćajnici dugoj 8,2 kilometra trajaće dvije godine, dogovoreno je na sastanku koji je u petak (11. maja 2018. godine) rukovodstvo opštine Stanari održalo s predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS, JP Putevi Srpske, te Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Izgradnju ove saobraćajnice u potpunosti će finansirati Putevi Srpske.

- Za ovu godinu jedna inicijalna vrijednost je od 500.000 KM, a za naredne dvije godine preostali iznosi. Otprilike ukupna vrijednost je 6,5 mil KM - izjavio je Vedran Pjanić, rukovodilac Odjela za planiranje i razvoj putne mreže u Putevima Srpske.

On je dodao da bi radovi mogli biti završeni ranije od predviđenog roka.

- Možda ne ide onom brzinom kojom bi htjeli prije svega građani koji gravitiraju prema tom putu, ali procedure su takve i najbitnije je da se sve ispoštuje - rekla je Nataša Kostić, pomoćnik ministra saobraćaja i veza.

Izgradnja regionalnog puta R474 je od velikog značaja za Stanare jer tu lokalnu zajednicu povezuje i s Teslićem, kaže načelnik opštine Dušan Panić, te ističe da lokalna zajednica nastoji da ubrza sve procedure koje su u njenoj nadležnosti, prije svega u vezi s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i izuzimanjem zemljišta.

- Dogovoreno je da za mjesec i po dana bude spremna dokumentacija koja je potrebna o imovinsko-pravnim odnosima, izuzimanju parcela, odnosno cijepanju i rješavanju te procedure kako bi se izvršilo plaćanje vlasnicima zemljišta, a to je oko 51.000 m2, površina koju treba izuzeti - rekao je Panić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.