NavMenu

Vlada KS daje 10.000 KM mladima za kupovinu stana - Objavljen javni poziv za subvencioniranje

Izvor: eKapija Petak, 11.05.2018. 14:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: alice-photo/shutterstock.com)Ilustracija
Mladi u Kantonu Sarajevo koji nemaju riješeno stambeno pitanje mogu se prijaviti na poziv za subvencioniranje koji je raspisalo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, prenosi Faktor.

Ministarstvo će za ovu godinu na ime subvencioniranja rješavanja stambenog pitanja mladih kandidatu sa rang liste uplatiti iznos od 10.000 KM.

Kandidati koji mogu aplicirati, ne mogu biti stariji od 35 godina i moraju najmanje tri godine živjeti na području Kantona Sarajevo.

Kriteriji za određivanje broja bodova su njihova starosna dob, stepen stručne spreme, broj članova porodičnog domaćinstva, deficitarni kadrovi, priznati naučni radovi, kulturni nastupi, članovi porodice šehida, poginulog ili nestalog borca, stepen invalidnosti.

- Komisija koju formira Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okliša KS će na osnovu kriterija navedenih u Odluci, izvršiti bodovanje kandidata i formirati nacrt rang liste koju nakon provjere žalbi utvrđuje resorni ministar, te ona postaje konačna. Na osnovu liste, ministar daje prijedlog odluke sa imenima i prezimenima kandidata, brojem njihovih bodova i iznosom novčanih sredstava, te ga dostavlja Vladi na usvajanje, poslije čijeg odobravanja Ministarstvo vrši uplatu sredstava kandidatima na ime subvencioniranja rješavanja stambenog pitanja - naveli su u u Fondu Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, prenosi Faktor.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.