Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.05.2018.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vokel gradi moderni izložbeno-prodajni salon u Livnu - Investicija vrijedna više od 2 mil KM

Jedan od Vokel centara
U toku je priprema terena za izgradnju novog Vokel izložbeno-prodajnog salona u Livnu, a koji će se graditi u neposrednoj blizini sadašnjeg, rekao je za eKapiju direktor marketinga u Vokelu Daniel Knezović.

- Investicija se procjenjuje na više od 2 mil KM. Salon će se prostirati na oko 1.600 m2 gdje će naši potencijalni kupci moći uživati u najnovijim trendovima iz branše koji prestavlja društvo Vokel. Svakako da ovakva investicija, koja će i arhitektonski uljepšati ovaj grad, donosi i nova radna mjesta - naveo je Knezović.

Vokel se bavi uvozom, izvozom i prodajom materijala za vodovodne instalacije, transportnih i distribucijskih vodovoda, keramike, sanitarija, parketa, laminata te uređaja i opreme za centralno grijanje i klimatizaciju, kroz skoro 200 evropskih i svjetskih brendova.

- Naši planovi su da podignemo kvalitetu usluge na još viši nivo te kontinuirana ulaganja u naše zaposlenike bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Planiramo i dalje investirati i zapošljavati, te se uskoro radujemo izgradnji ekskluzivnog izložbeno-prodajnog salona u Tuzli koja je planirana kao jedna od sljedećih potencijalnih investicija - rekao je Knezović.

Vokel ima 13 poslovnica u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Tuzli, Bihaću, Jajcu, Livnu, Brčkom, Prijedoru, Bijeljini, Trebinju i Imotskom, a sjedište tvrtke je u Vinjanima-Posušju. Svi ovi objekti se prostiru na 44.936 m2 uz ukupno 115.605 m2 okolnog zemljišta. Zapošljavaju više od 270 osoba.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.