NavMenu

BiH iduće godine domaćin samita guvernera EBRD-a

Izvor: Capital Četvrtak, 10.05.2018. 15:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)Ilustracija
BiH će 2019. godine biti zemlja domaćin godišnjeg samita guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), odlučeno je juče, 9. maja, na godišnjem zasjedanju guvernera EBRD-a u Jordanu, na inicijativu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirka Šarovića.

- Biće ovo najveći i najozbiljniji skup ove vrste koji je ikada održan u BiH i svojevrsno priznanje i prilika cijeloj zemlji - istakao je Šarović.


On je najavio da se u Sarajevu 7. i 8. maja naredne godine očekuje prisustvo oko 3.000 poslovnih ljudi i najznačajnijih svjetskih kompanija.

Na godišnjoj skupštini EBRD-a u Jordanu, osim Šarovića, učestvuje 65 ministara finansija i ekonomije iz cijelog svijeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.