NavMenu

Saudijska Arabija osigurala 940.000 USD za skladišta municije u Hadžićima

Izvor: Klix Ponedjeljak, 07.05.2018. 14:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stoyan Yotov/shutterstock.com)Ilustracija
Kraljevina Saudijska Arabija osigurala je 940.000 USD za završetak infrastrukturnih radova na lokaciji skladištenja municije Oružanih snaga BiH (OSBiH) Krupa u Hadžićima, a u sklopu projekta Explode+, koji se realizira u partnerstvu s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDPBiH).

Ugovor tim povodom su danas (7. maja 2018. godine) u Sarajevu potpisali ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani bin Abdullah bin Mohammed Mominah i rezidentna predstavnica UNDP-a BiH Sezin Sinanoglu.

Svečani čin potpisivanja tog ugovora, kojim se na najneposredniji način doprinosi jačanju sigurnosnih standarda skladištenja municije, kao i kapaciteta na planu rješavanja viškova naoružanja, pozdravili su njegovi potpisnici i zamjenik ministrice odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić, kao i general Ali bin Ibrahim Al Fawaz koji predvodi delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Kraljevine Saudijske Arabije u posjeti BiH.

- Danas svjedočimo izuzetno važnom danu, danu jačanja bilateralnih odnosa Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine - istaknuo je saudijski ambasador u BiH Hani bin Abdullah bin Mohammed Mominah, navodeći da se radi o izuzetno značajnoj donaciji za BiH i njene OS.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.