Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 07.05.2018.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sajam kineskih proizvoda od 24. do 26. maja u Beogradu

(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
U periodu od 24. do 26. maja, u Belmax Centru u Beogradu, održava se Sajam kineskih proizvoda na kojem će preko 60 vodećih кompanija – izlagača iz kineske provincije Džeđang imati priliku da predstavi svoje proizvode iz oblasti građevinskih i dekorativnih materijala, elektronike i elektrotehnike, rasvjete, mašina i prateće opreme.

Ovaj jedinstveni događaj, koji se u organizaciji jedne od najrazvijenijih kineskih regija održava u 10 zemalja svijeta, prvi put je dobio priliku u 2017. da svoj potencijal predstavi zemljama Balkana i to upravo u Beogradu, a nakon što je događaj uspješno protekao, organizatori su odlučili da i ove godine organizuju isti događaj.

Sajam se održava u Belmax Centru – centru za trgovinu i logistiku u Zemunu, koji je tehnička podrška, dok je domaćin sajma Ministarstvo ekonomije regije Džeđang.

Džeđang, sa glavnim gradom Handžo, broji preko 60 miliona stanovnika, a predstavništva preko 500 najuspješnijih kompanija svijeta nalaze se upravo u gradovima ove regije.

U protekloj godini investicije ove regije u inostranstvu iznosile su više od 14 mlrd USD, dok je regija primila 17 mlrd USD direktnih stranih investicija, što najbolje dokazuje ogroman potencijal ove oblasti.

Podršku realizaciji ovog projekta dali su i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Privredna komora Srbije i Ambasada NR Kine u Beogradu, što je najveći pokazatelj važnosti ovog događaja po ekonomiju i saradnju Kine i zemalja Balkana.

Osim Srbije, ovaj sajam se održava i u Japanu, Rusiji, Turskoj, Češkoj, Saudijskoj Arabiji, Panami, Vijetnamu, Iranu i Maleziji.

Sajam će za posjetioce biti otvoren u periodu 24. do 26. maj, 10.00 - 17.00 časova.

Belmax Centar se nalazi na adresi Autoput 20, u Zemunu, na raskrsnici autoputeva E70 i E75.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.