NavMenu

Carl Kuehne otvorio u Kozarskoj Dubici novi pogon vrijedan 3 mil KM

Izvor: RTRS Nedjelja, 06.05.2018. 21:52
Komentari
Podeli
(Foto: Max Maier/shutterstock.com)
U Poslovnoj zoni Lipova Greda u Kozarskoj Dubici danas je otvoren novi proizvodno-poslovni objekat firme Carl Kuehne u koji je uloženo 3 mil KM.

- Puštanjem u rad ovog skladišta, koje ima četiri komore, firma potvrđuje svoju orijentaciju da će na ovim prostorima duže sarađivati sa našim kooperantima - rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić koji je prisustvovao otvaranju.

On je dodao da je Carl Kuehne firma koja uživa ugled u cijelom svijetu kada je riječ o programu prerade i kiseljenja povrća.

- Na ovim područjima već su se potvrdili kao pouzdan partner za naše proizvođače. Imaju 300 kooperanata i vrlo pravilan odnos prema proizvođačima sirovina, što je alfa i omega uspjeha svake prerađivačke industrije - ocijenio je Mirjanić.

Direktor firme Carl Kuehne u BiH Harald Fajling precizirao je da su u objektu u Poslovnoj zoni Lipova Greda, proizvodne površine 2.000 metara kvadratnih, smještene četiri hladnjače u kojima se dnevno može uskladištiti 150 tona krastavca koji se transportuje u Njemačku.

- Ovaj lokalitet je ciljno izabran jer se nalazi u blizini granice sa EU, te su naši kooperanti u opsegu od 100 kilometara - rekao je Fajling i naglasio da posebnu zahvalnost duguje opštini Kozarska Dubica i načelniku Radenku Reljiću.


Upravnik preduzeća Carl Kuehne Kozarska Dubica Boško Čoprka potvrdio je da je firma uspješno poslovala u prošloj godini u kojoj je proizvedeno 1.200 tona krastavaca visokog kvaliteta.

U ovoj godini potpisali su ugovore sa oko 220 kooperanata, a naredne sedmice počinje podjela sadnog materijala.

Opredjeljenje nemačkog investitora je da proizvodne pogone gradi u sredinama gdje proizvodnja krastavca na godišnjem nivou premašuje 5.000 tona. U sjeverozapadnom dijelu Republike Srpske trenutno se proizvodnja kreće oko 2.000 tona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.