Izvor: biznis.ba | Subota, 28.04.2018.| 11:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Treći javni poziv za dodjelu novca za podizanje kvaliteta turističke ponude TK

Tuzla
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona u petak, 27. aprila, je raspisala treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte podizanja kvaliteta turističke ponude kantona za 2018. godinu. Za ove namjene osigurano je 70.000 KM.

Javni poziv predviđa tri programa. Prvi se odnosi na projekte razvoja i uvođenja turističkih proizvoda. Drugi, između ostalog, predviđa organizovanje javnih sadržaja, te podršku ekološkim projektima, a treći organizaciju značajnih turističkih i kulturno-sportskih manifestacija.

- Radi se o 70.000 KM i ovo nam je treći poziv u mom mandatu. Sva ta sredstva vraćamo za razvoj turizma u TK. Pozitivna priča o turizmu se realizira i svi koji su bili neodlučni čime da se bave sada se opredjeljuju za turizam u TK - kazao je predsjednik Turističkog vijeća TZ TK Mirsad Gluhić.

Prema kriterijima, aplicirati mogu pravna i fizička lica registrovana za turističku i ugostiteljsku djelatnost, udruženja i nevladine organizacije sa područja Tuzlanskog kantona.

- Mogu se prijaviti svi oni koji rade i djeluju, i registrovani su na području TK - istakao je voditelj Turističke zajednice TK Miralem Mešković.

Javni poziv je otvoren u narednih 15 dana, a sve detalje možete pronaći na ovom linku.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.