Izvor: eKapija | Petak, 27.04.2018.| 14:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fagus haus posjetili učenici Mašinke škole iz Prijedora

Učenici drugog i trećeg razreda srednje Mašinske škole iz Prijedora, smijer tehničari za obradu drveta, posjetili su u petak, 27. aprila, preduzeće Fagus haus, članicu Fagus grupe.

Cilj posjete učenika je bio upoznati se i praktično sa modernim tehnologijama koje se koriste za mašinsku obradu drveta prilikom proizvodnje prozora i vrata, i upotpuniti do sada stečeno znanje kroz program srednje Mašinske škole. Učenici su obišli pogone za proizvodnju drvenih i PVC prozora i vrata, kao i renovirani prodajni salon u kojem su mogli da vide gotove proizvode i da popričaju sa menadžerima prodaje.

Preduzeće Fagus haus se bavi proizvodnjom prozora, vrata i ostalih arhitektonskih otvora od drveta, aluminijuma i PVC-a. Veliki dio ukupne proizvodnje izvoze u preko 20 zemalja širom svijeta, a trenutno rade na dva velika projekta u saradnji sa Tempo gradnjom u Banjaluci i Veneto otoka u Sarajevu.

Fagus haus trenutno zapošljava oko 50 radnika različitih profila.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.