Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 26.04.2018.| 13:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučki Radnički univerzitet postaje centar za prekvalifikaciju radnika do kraja 2018.

Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com )
Do kraja godine trebalo bi da imamo koncept transformacije Radničkog univerziteta u centar za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za zanimanja koja nedostaju na tržištu rada i onda ići sa prijedlozima odluka o njegovoj transformaciji, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

- Postojeći koncept Radničkog univerziteta je prevaziđen i nije sporno da on i dalje drži kurseve, ali ono što se pojavljuje kao urgentno je to da na tržištu radne snage sve više nedostaje određenih profila - istakao je Radojičić nakon završetka 22. sjednice Skupštine grada.

Odbornici su usvojili odluku da se raspiše konkurs za popunu upražnjenog mjesta direktora JU Radnički univerzitet i da se imenuje komisija za sprovođenje postupka izbora direktora te ustanove.

Radojičić smatra da privatne kompanije nisu u stanju i da ne treba da se bave školovanjem.

- Tako postoji objektivna potreba da se formira centar za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju koji bi se bavio dodatnim programima za sve one koji su realno deficitarni u ovom momentu i za koje trebaju ili se mogu ponuditi programi - objasnio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, radi se o različitim zanimanjima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.