NavMenu

Istočno Sarajevo uskoro pod video nadzorom

Izvor: eKapija Srijeda, 25.04.2018. 13:29
Komentari
Podeli
Istočno Sarajevo (Foto: gradistocnosarajevo.net)Istočno Sarajevo
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnici šest gradskih opština i predstavnik Policijske uprave Istočno Sarajevo potpisali su 24. aprila, sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta "Video-nadzor za bezbjednije područje Istočnog Sarajeva", vrijednog 405.000 KM.

Projektom je predviđena kupovina i postavljanje video-nadzora na sve ulaze u gradske opštine, trgove i sve značajnije institucije, prenosi zvanični sajt Istočnog Sarajeva pozivajući se na Srnu.

Vuković je novinarima rekao da će realizaciju ovog projekta grad finansirati sa oko 200.000 KM, dok će opštine, osim opština Trnovo i Istočni Stari Grad, obezbijediti ostatak sredstava.

- Na sastanku smo dogovorili i potpisali sporazum da opštine Trnovo i Istočni Stari Grad, koje spadaju u red nerazvijenih opština i imaju skromne budžete, oslobodimo izdvajanja sredstava za ovu namjenu. Grad i preostale četiri opštine preuzeli su obavezu da finansiraju kompletne troškove na tom području - objasnio je Vuković.

On je podsjetio da je Policijska uprava Istočno Sarajevo još prošle godine inicirala pokretanje projekta, čiji su stručnjaci iz IT sektora razradili i planirali projekat, na osnovu čega će biti sproveden do kraja.


- Sadašnji sistem pokrivenosti video-nadzorom je veoma skroman i nije dovoljan kada je riječ o istražnim radnjama i dokazivanju pred pravosudnim organima. Instalacija ovog sistema, koji će prepoznavati i lica i registarske tablice vozila, predstavljaće korak naprijed u otkrivanju raznih krivičnih djela i svojevrsnu pomoć policijskim organima za bolji rad na bezbjednosti građana Istočnog Sarajeva - naglasio je Vuković.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.