Izvor: eKapija | Utorak, 24.04.2018.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan javni poziv za šest programa zapošljavanja u RS - Izdvojeno oko 14,7 mil KM

(Foto: Singkham/shutterstock.com)
Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite RS i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisali su javni poziv za korištenje sredstava po šest programa zapošljavanja u skladu s Akcionim planom zapošljavanja za 2018. godinu.

Riječ je o programu podrške zapošljavanju u privredi putem isplate podsticaja u visini uplaćenih poreza i doprinosa, programu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS, programu zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi, programu podrške zapošljavanju Roma u Republici Srpskoj, te programu podrške zapošljavanju mladih sa VSS u statusu pripravnika i programu obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije u 2018. godini.

Ukupna vrijednost navedenih programa je 14.677.417 KM za zapošljavanje oko 4.000 lica sa evidencije zavoda.

Programom podrške zapošljavanju u privredi putem isplate podsticaja u visini uplaćenih poreza i doprinosa, a čija je ukupna vrijednost 5 mil KM, pruža se finansijska podrška privrednim subjektima radi održanja postojećeg nivoa zaposlenosti i kreiranja novih radnih mjesta.

Program će obuhvatiti zaposlena lica koja su bila prijavljena na evidenciju zavoda kao aktivni tražioci zaposlenja, a zasnovali su radni odnos u periodu od 01.01.2017. do 31.12.2017. godine. Javni poziv po navedenom programu biće otvoren do utroška sredstava, a najdalje do 31.12.2018. godine.

Javni poziv za ostale programe otvoren je u narednih 30 dana, a za više detalja pogledajte OVDJE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.