NavMenu

Najava 20. izdanja "Društva znanja" za 21.12.2008

Izvor: eKapija Petak, 19.12.2008. 11:54
Komentari
Podeli

20. zdanje emisije "Društvo znanja" koju produciraju Foto Art iz Sarajeva i BH Telekom biće emitirana u subotu 20.12 u 15 sati i 30 minuta. Ekipa emisije pripremila je niz interesatnih sadržaja koji se tiču nauke i znanja u BiH i svijetu.

Ponajprije tu je prilog o promocji novih redovnih i dopisnih članova Akademije nauka i umjetnosti BiH, o kojoj emisija `Društvo znanja` jedina pravi posebnu priču.

Gledaocima će biti prezentirana i priča o uspješnim kroištenju modernih tehnologija kod nas, kroz primjer mlade grupe studenata iz Sarajeva koja je osmislila koncept bluetooth marketinga kroz inoviranje vlastitog softvera i hardvera.

Tematski će biti obrađena i tematika crnih rupa u svemiru, nakon nedavne naučne potvrde njihovog postojanja u Mliječnom putu.

`Društvo znanja` ima čast da objavi i portret akademika Kemala Hanjalića, jednog od najboljih naučnika iz oblasti tehničkih nauka na svijetu danas, koji ovih dana boravi u Sarajevu.

Akademik Sulejman Redžić gledaocima će predstaviti knjigu `Earth in the balance` američkog nobelovca Ala Gora, a biće i objavljeni i prilozi o najnovijim posebnim uslugama BH Telecoma.

Gledatelji emisije mogu i dalje nastaviti igrati nagradnu igru i osvojiti šest vrijednih nagradnih među kojima tri vrste mobitela te ultra start paket od 10 KM te dopunu od 5 KM svki mjesec narednih godinu dana.

Redakciju emisije možete kontaktirati putem e-maila dz@fotoart.ba a sadržaje emisije od sada čitati i na zvaničnom blogu emisije www.drustvoznanja.blogger.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.