NavMenu

Izolacijske folije Temaxa BH koriste evropske transportne kompanije - Slijedi plasman na tržište BiH, osnovane još dvije firme

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.04.2018. 11:45
Komentari
Podeli
Izolacijske folije u rolnamaIzolacijske folije u rolnama
Temax BH Orašje, kćerka firma belgijskog Krautz-Temaxa, planira u bliskoj budućnosti plasman proizvoda na tržište Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Do sada su izolacijske folije koje se koriste za termoizolaciju i zaštitu roba prilikom transporta plasirali isključivo preko matične kompanije.

U Orašju su nedavno osnovane još dvije firme koje će biti zadužene za prodaju i distribuciju tih proizvoda, rekli su portalu eKapija predstavnici Temaxa BH na ovogodišnjem Sajmu privrede u Mostaru.

- Firma Blue trade će raditi prodaju naših proizvoda, a za transport će biti zadužena Nita Trans. Naime, kupili smo pet novih kamiona kako bismo proizvode plasirali baš onako kako klijenti žele da im stignu - čisti i uredni - kaže Sejad Velispahić iz Odjeljenja za inženjerstvo, istraživanje i razvoj novih proizvoda.

Firma Temax BH preko matične kompanije plasira proizvode širom Evrope. Njihove izolacijske folije koriste sve transportne kompanije u drumskom, avio i pomorskom saobraćaju, među kojima su DHL, Kuehne + Nagel, DB Schenker, Panalpina...Njihovi klijenti su i farmaceutske kompanije koje koriste folije prilikom transporta lijekova.

- U Bosni i Hercegovini, na primjer, ima mnogo proizvođača namještaja, pa bi naši proizvodi mogli naći primjenu i u tom sektoru. Kada je u pitanju termo zaštita, za svakog kupca softverski izračunamo kakva izolacija mu je potrebna da bi transportovao svoje proizvode – dodaje naš sagovornik.

Velispahić kaže da do sada nisu aktivno radili za domaće tržište, jer nisu bili sigurni kolika će biti potražnja i da li će moći ispoštovati sve zahtjeve. Osim toga, prodaja je bila zagarantovana preko matične kompanije.

Remax metalizirana folijaRemax metalizirana folija
- U narednom periodu planiramo raditi na tome, što će vjerovatno zahtijevati širenje kapaciteta, kupovinu novih mašina i nova zapošljavanja. Trenutno u Orašju radimo sa 30% naših kapaciteta.


Izolacijske folije za građevinski sektor

Velispahić dodaje da u narednom periodu planiraju plasirati izolacijsku, reflektujuću foliju u građevinskom sektoru. Cilj je animirati građevinske kompanije da koriste tu vrstu folije.

- Remax metalizirana folija je vrlo lagana, malih gabarita, a postižu se čak bolji efekti nego sa staklenim vunom, ili nekim drugim proizvodima koji su mnogo skuplji.

Velispahić kaže da se već dugi niz godina ta folija koristi u krovnim konstrukcijama u SAD, te se nada većoj primjeni i na našim prostorima.

Kutije od stiropora

Firma Temax BH iz Orašja nedavno je počela i proizvodnju fasadnog građevinskog stiropora, kao i kutija od tog stiropora, koje imaju višestruku primjenu.

- Na tržište je teško ući isključivo sa prodajom fasadnog stiropora, jer je to jednostavan proizvod, a i vrlo je jaka konkurencija. Zato smo pokušali dati našem proizvodu neku dodatnu vrijednost. Ponudili smo kutije od stiropora koje se mogu primjenjivati u transportu roba, te kutije od stiropora za palete. Kutije za palete se rade iz komada i jako su poželjan proizvod u Evropi. Koriste se kao zaštita, ali i za izolaciju – ističe Sejad Velispahić.

V. Dž.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.