NavMenu

Šećkanović: Autoput neće dobiti 62 mil KM

Izvor: Dnevni avaz Petak, 19.12.2008. 10:11
Komentari
Podeli

Iako još nije usvojen federalni budžet za narednu godinu, skoro je sigurno da za gradnju puteva u ovom entitetu neće biti izdvojeno 62 miliona maraka, koliko je potrebno prema procjenama Direkcije za autoceste FBiH.

Direkciji su ova sredstva neophodna kako bi bili završeni započeti radovi na autoputu, zatim za eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za dionice čija se gradnja treba finansirati od sredstava svjetskih finansijskih institucija.

Nezvaničnu informaciju prema kojoj će za autoput biti izdvojena tek možda polovina neophodne sume, djelimično je jučer za Dnevni avaz potvrdio i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović.

- Ministarstvo je apliciralo sumu od 62 miliona KM za izdvajanje iz budžeta i naravno da bih volio da ona bude i usvojena. Međutim, situacija u budžetu vrlo je teška, mislim da je u ovom momentu malo realno očekivati da bude izdvojena ta suma - kazao je Šećkanović za "Dnevni avaz", ne mogavši precizirati kolika su to realna očekivanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.