NavMenu

Gradonačelnik Mostara formirao komisiju u vezi izrade strategije razvoja Mostara

Izvor: Fena Petak, 19.12.2008. 09:21
Komentari
Podeli

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić donio je Odluku o formiranju Radne grupe - Komisije za koordinaciju i kontrolu procesa izrade strategije razvoja Grada Mostara. Radna skupina će biti sastavljena od deset članova i to iz gradskog Odjela za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove, REDAH-a i Biznis Servis centra, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave Mostara.

Bešlić je takvu odluku donio temeljem ranije odluke Gradskog vijeća Mostara o pristupanju izradi strategije razvoja Grada Mostara, a prema kojoj je nositelj aktivnosti na njezinom donošenju gradski Odjel za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove.

Zadatak Radne grupe – komisije je obavljanje svih administrativnih i tehničkih poslova te poduzimanje aktivnosti u svrhu provođenja procesa izrade strategije, od izrade projektnog zadatka do izrade konačnog prijedloga strategije. Kako je konačni rok za definiranje konačnog prijedloga strategije prosinac 2009. godine već se pristupilo pripremi projektnog zadatka i pripremi aktivnosti za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izradu strategiju. Potom slijedi objavljivanje poziva za izbor najpovoljnijeg ponuđača, a taj posao započet će početkom 2009. godine, stoji u priopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.