NavMenu

Block chain tehnologija i u službi zdravstva - Slovenci predstavili Medicohealth platformu

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.04.2018. 13:27
Komentari
Podeli
Početkom aprila na tržištu je predstavljena slovenačka aplikacija Medicohealth, rješenje koje uz pomoć najnovijih tehnologija, između ostalog, otklanja jedan od najvećih problema u zdravstvu - liste čekanja.

Platforma, saopštio je ovaj medicinski portal, omogućava pacijentima da pronađu najpogodnijeg ljekara za svoju bolest u najkraćem mogućem vremenskom periodu i da pritom njihovi lični podaci budu bezbjedni.

Idejni tvorci Medicohealth platforme su Milan Rajlič, Marco Muhrer-Schwaiger i dr Andrej Muževič.

Kako objašnjavaju, zdravlje je naša najveća vrijednost, međutim, u savremenom dobu često nemamo vremena da provjerimo koji je ljekar za naš slučaj najbolji i koji medicinski tretmani su nam na raspolaganju. S druge strane, ljekari nemaju vremena da liječe pacijente godinama, a istraživači nemaju vremena da istraže enormne količine medicinskih podataka.

- Medicohealth platforma nudi profesionalna i brza rješenja za svaki oblik poremećaja opšteg zdravstvenog stanja za svaku osobu na svijetu - ističu u kompaniji.

- Platforma omogućuje i stavlja naglasak na približavanje svih aspekata – povezuje pacijente, ljekare i istraživače u jedinstvenu i potpuno bezbjednu mrežu. Sve smo povezali u jednu cjelinu sa nečim što je opšte poznato pod engleskim nazivom "block chain" tehnologija. Naša misija je da povežemo cijeli svijet u jedan sistem liječenja, da obezbijedimo pacijentima iz cijelog svijeta pristup najboljim ekspertima, da im omogućimo najbolji mogući kvalitet i transparentnost liječenja, a da u isto vrijeme brinemo o najsenzitivnijem elementu – zaštiti ličnih podataka, što je u današnjim vremenima od izuzetne važnosti - dodaje se u saopštenju.


Predstvaljanju aplikacije u Ljubljani osim idejnih tvoraca prisustvovao je i specijalni gost dr Rolf Porsche kao član upravnog odbora Medicohealth-a i predsjednik upravnog odbora Porschehealth-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.