NavMenu

Skupština Privredne komore KS podržala prijedloge mjera za prevazilaženje globalne ekonomske krize

Izvor: eKapija Utorak, 16.12.2008. 14:40
Komentari
Podeli

Na današnjoj sjednici Skupštine Privredne komore Kantona Sarajevo jednoglasno su podržani prijedlozi mjera sa proširene sjednice Upravnog odbora Komore za prevazilaženje globalne ekonomske krize u Kantonu Sarajevo i BiH.

Sve preporuke i prioritetni pravci djelovanja upućeni su nadležnim organima prema nivoima odlučivanja i očekuje se njihova adekvatna reakcija.

Prioritetni pravci djelovanja odnose se na one aktivnosti koje je realno sprovesti i čiji efekti se mogu osjetiti odmah i usmjereni su ka osiguranju realizacije investicija, posebno javnih investicija u oblasti saobraćajne infrastrukture (ceste, željeznice) i proizvodnju energije, kao i na pomoć i podsticaj izvozno orijentiranoj privredi.

Privrednici Kantona Sarajevo su posebno izrazili nezadovoljstvo odnosom pojedinih nadležnih organa prema prijedlozima privrede. Vijeće ministara BiH i Parlamentarna skupština BiH ne poduzimaju ništa, kao da će kriza zaobići BiH, iako je u njihovoj ingerenciji rješavanje strateških opredjeljenja za poboljšanje poslovnog ambijenta, kao i dogradnja Zakona o PDV-u, Zakona o akcizama, kao i zakona o vanjskotrgovinskom poslovanju, carinama i sl.

U daljem radu sjednice razmatrana su i usvojena godišnja dokumenta Komore: Izvještaj o radu za 2008. godinu, Program rada za 2009. godinu, Rebalans Finansijskog plana za 2008. godinu i Finansijski plan za 2009. godinu, saopćeno je iz Privredne komore KS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.