Izvor: Klix | Ponedjeljak, 16.04.2018.| 15:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela da radi mobilna aplikacija e-Nabavke BiH

Ilustracija
Ilustracija (Foto: StanislauV/shutterstock.com)
Agencija za javne nabavke BiH je pustila u rad mobilnu aplikaciju za elektronske javne nabavke e-Nabavke BiH, saopćeno je iz ove agencije.

- Riječ je o jednoj od prvih mobilnih aplikacija za elektronske nabavke u regiji i veliko nam je zadovoljstvo predstaviti je građanima Bosne i Hercegovine - saopćili su iz Agencije za javne nabavke BiH.

Mobilna aplikacija omogućava svim korisnicima da u mobilnim uslovima rada imaju puni pristup tržištu javnih nabavki, da putem mobilnog telefona budu obaviješteni o svim prilikama iz oblasti koja ih interesuje, te omogućava komunikaciju ugovornih organa i ponuđača u vezi sa davanjem pojašnjenja za objavljene tenderske dokumentacije.

- Mobilna aplikacija predstavlja ekstenziju Portala javnih nabavki (www.ejn.gov.ba) prilagođenu pametnim telefonima i tabletima, a razvijena je za platforme IOS, Android i Windows Phone - navodi se u saopćenju.

Svrha aplikacije jeste omogućiti registrovanim i anonimnim korisnicima pretragu baze registrovanih i aktiviranih ugovornih organa i ponuđača, pretragu i preuzimanje svih objavljenih obavještenja u postupcima javnih nabavki.

- Registovani ponuđači putem ove aplikacije mogu preuzimati tenderske dokumentacije i tražiti pojašnjenja, a ugovorni organi imaju mogućnost odgovarati. Također, moguće je vršiti generisanje i preuzimanje izvještaja o preuzetoj tenderskoj dokumnetaciji i o traženim pojašnjenjima - saopćeno je.

U mobilnoj aplikaciji proveden je i sistem notifikacija, tako da sistem ugovorne organe i ponuđače obavještava o određenim aktivnostima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.