Izvor: seebiz.eu | Ponedjeljak, 16.04.2018.| 15:52

Zarade sezonaca u Crnoj Gori i do 800 EUR - Predviđeno angažovanje više od 10.000 radnika

Budva
Planom zapošljavanja sezonske radne snage u Crnoj Gori, za ovu godinu, predviđeno je angažovanje više od 10.000 osoba sa evidencije nezaposlenih. Za sezonski rad poslodavci nude zarade od 300 do 800 EUR, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

Zavod za zapošljavanje Crne Gore ovih dana posreduje u izboru sezonske radne snage i za potrebe poslodavaca Karisma Adriatic i Budvanska rivijera.

Budvanska rivijera, posredstvom Zavoda, oglasila je 600 slobodnih radnih mjesta. Riječ je o radnim pozicijama u hotelima Slovenska plaža, Aleksandar, Palas i Mogren. Poziv je upućen nezaposlenima iz Bijelog Polja i Mojkovca.

Poslodavac Allure palazzi - Karisma Adriatic iskazao je potrebu za velikim brojem sezonskih radnika, u hotelima u Kotoru i Baru.

- Poslodavac nudi korektne uslove rada. Zarada se kreće između 300 i 800 EUR, u zavisnosti od vrste posla. Obezbijeđen je smještaj i dva obroka u toku smjene. Poziv je upućen nezaposlenima iz Podgorice, Golubovaca, Zete i Danilovgrada - saopšteno je iz ZZZCG.

U hotelu Allure Palazzi Kotor slobodne su sljedeće radne pozicije: menadžer domaćinstva, recepcioneri, bellboy, sobarice, higijeničarke, radnici u vešeraju, konobari, barmeni, kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnik u kuhinji, poslastičar, radnici u tehničkoj (tehničar, električar, baštovan), nabavka, magacioner i računovođa.

Hotelu Ruža vjetrova Bar potrebni su kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, konobari, serviri, šankeri, sobarice, higijeničarke, radnice u vešeraju, magacioner i recepcioner (sa poznavanjem francuskog jezika).

- Savjetodavci ovih dana intenzivno animiraju nezaposlene iz evidencija Zavoda, saopštavaju im potrebe poslodavca, informišu o slobodnim radnim mjestima i uslovima rada. Potrebno je da nezaposleni dođu u zakazano vrijeme. Od njih se očekuje da na intervjue i selekcije donesu radne biografije - saopšteno je iz ZZZCG.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.