NavMenu

Transformacija Elektroprivrede RS planirana u prvoj polovini 2019.

Izvor: Capital Ponedjeljak, 16.04.2018. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je u nedjelju, 15. aprila, da preduzeće Elektroprivreda Republike Srpske u prvoj polovini iduće godine mora da prođe proces ozbiljne transformacije kako bi bilo još efikasnije u svom radu.

Đokić je rekao novinarima u Šamcu da su velika ograničenja preduzeća to što RS održava politiku izuzetno niskih cijena električne energije i što Elektroprivreda RS ima veliki broj zaposlenih.

- Upravo su to dva ključna faktora koja najdirektnije utiču na finansijski rezultat svih zavisnih preduzeća, ali i Elektroprivrede u cjelini - kazao je Đokić.

On smatra da ne treba govoriti o tome da će se smjenama u Elektroprivredi RS nešto bitno promijeniti, već kako da se novom, boljom organizacijom poboljša stanje ovog velikog sistema Republike Srpske.

- Uvjeren sam da za tim ima i prostora i potrebe. Elektroprivreda, posebno u prvoj polovini naredne godine, mora da prođe kroz proces ozbiljne transformacije i novog oblika organizovanja kako bi mogla da bude još efikasnija u svom radu - rekao je Đokić.


On je istakao da Elektroprivreda RS u uslovima u kojima posluje ipak ostvaruje dobre rezultate – svake godine kontinuirano obezbjeđuje snabdijevanje električnom energijom stanovništva Srpske i skoro svake godine obezbjeđuje znajačne količine energije koja se izvozi na druga tržišta.

- Problem je bio u prošloj godini koja je bila vrlo teška godina sa hidrologijom i imali smo znatno smanjenu proizvodnju zbog izuzetno dugog sušnog perioda, a isto tako zbog planiranog remonta Termoelektrane Ugljevik - rekao je Đokić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.