Izvor: Glas Srpske | Nedjelja, 15.04.2018.| 18:00

Kozarska Dubica i Brod dobijaju fabrike flaširane vode - Vrijednost investicija 3,06 mil KM

(Foto: Mawardi Bahar/shutterstock.com)
RS bi uskoro mogla da dobije dvije nove fabrike flaširane vode na području Kozarske Dubice i Broda, a vrijednost ovih investicija procijenjena je na 3,06 mil KM.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS raspisalo je u petak javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije za eksploataciju podzemnih voda na izvorištu "Rakovica Bukovica" na području Kozarske Dubice, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 2,06 miliona maraka. Raspisan je i poziv za dodjelu koncesije za eksploataciju podzemnih voda sa izvorišta "Donja Vrela" u Brodu i taj projekat procijenjen je na milion maraka.

Rok za dostavljanje ponuda za gradnju fabrika je mjesec, a pravo učešća imaju domaća i strana pravna lica ili konzorcijumi. U javnom pozivu navedeno je da će koncesija za eksploataciju vode na oba izvorišta biti dodijeljena na 30 godina. U taj period uračunato je i vrijeme potrebno za pripremne radove i stavljanje u funkciju fabrike za proizvodnju flaširane vode.

Preduzeća koja se budu prijavljivala na javni poziv za dodjelu koncesije za eksploataciju vode u Kozarskoj Dubici i Brodu, između ostalog, treba da dostave i prijedlog koliko su novca spremni da izdvoje za početak realizacije investicija.

Potrebno je da dostave i prijedloge planiranog godišnjeg bruto prihoda od korišćenja koncesionog dobra, visine jednokratne i godišnje koncesione naknade i broja radnika koje planiraju da zaposle.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.