NavMenu

Regionalne pošte potpisale Sporazum o razmjeni otkupnih poštanskih pošiljaka

Izvor: eKapija Subota, 14.04.2018. 08:53
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
BH POŠTA, Pošte Srpske, Hrvatska pošta Mostar, Pošta Srbije i Pošta Crne Gore potpisali su u Mostaru Sporazum o razmjeni otkupnih poštanskih pošiljaka – PostPak.

Riječ je o Sporazumu kojim se regulišu međusobni odnosi, kriteriji i cijene razmjene otkupnih PostPak poštanskih pošiljaka između regionalnih poštanskih operatera, prenio je Faktor.

PostPak je nova usluga u regiji koja otvara granice i daje mogućnost slanja prekograničnih otkupnih pošiljaka, koje mogu sadržavati robu i dokumente, a uručuju se primatelju uz naplatu otkupnog iznosa. To je adresirana međunarodna poštanska pošiljka mase do 30 kg, za koju se pošiljatelju daje potvrda o primitku pošiljke, a uručuje se primatelju uz potpis i naplatu otkupnog iznosa u korist pošiljatelja.


Bitno je istaći da se poštanske pošiljke PostPak predaju uz posebnu poštansku uslugu "Otkupna pošiljka", te se tako i posebno obilježavaju.

Cilj ovog Sporazuma je, između ostalog, sprečavanje dodatnih terminalnih i tranzitnih troškova za ovu vrstu pošiljke. Sporazum je potpisan na neodređeno vrijeme, a sa primjenom će početi polovinom 2018. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.