Izvor: Glas Srpske | Nedjelja, 15.04.2018.| 17:56

RS i Deutsche Telekom planiraju saradnju u borbi protiv sajber kriminala - Nijemci spremni podržati i razvoj pametnih gradova

(Foto: Maksim Kabakou/shutterstock.com)
Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik ocijenio je veoma uspješnim sastanke u Bonu, održane u petak 13. aprila, i zahvalio upravi Deutsche Telekoma na rješenjima koja su ponudili s ciljem uspostavljanja saradnje sa Srpskom.

- Razgovarao sam sa članovima Uprave Deutsche Telekoma zaduženim za inovacije i saradnju sa drugim državama, kao i sa najvažnijim ljudima iz Centra za sajber odbranu, odnosno za borbu protiv sajber kriminala o mogućoj saradnji sa Republikom Srpskom, kao i mogućnostima edukacije naših ljudi i implementacije nekih projekata - rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Bona.

On je naglasio da će veoma brzo, već u toku godine, biti razrađena strategija saradnje i akcioni plan implementacije nekih odredaba koje su dogovorene u petak, 13. aprila.

On je naglasio da je razgovarano i o projektima "pametnih i sigurnih gradova".

- Dogovoreno je da u okviru pilot projekta odaberemo jednu od lokalnih zajednica u Srpskoj kako bismo primijenili dostignuća i rješenja ove kompanije koja se odnose na koncepciju pametnih i sigurnih gradova - istakao je Dodik.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.