Izvor: Nezavisne novine | Subota, 14.04.2018.| 07:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Crna Gora traži 10.000 sezonskih radnika

(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
U Crnoj Gori je predviđeno angažovanje više od 10.000 osoba sa evidencije nezaposlenih za sezonski rad, a poslodavci nude zarade od 300 do 800 evra, saopšteno je iz crnogorskog Zavoda za zapošljavanje.

Zavod ovih dana posreduje u izboru sezonske radne snage i za potrebe poslodavaca Karisma Adriatic i Budvanska rivijera.

Budvanska rivijera je posredstvom Zavoda oglasila 600 slobodnih radnih mjesta. Riječ je o poslovima u hotelima Slovenska plaža, Aleksandar, Palas i Mogren, a poziv je upućen nezaposlenim iz Bijelog Polja i Mojkovca.

Karisma Adriatic iskazao je potrebu za velikim brojem sezonskih radnika u hotelima u Kotoru i Baru.

- Zarada se kreće između 300 i 800 evra, u zavisnosti od vrste posla. Obezbijeđeni su smještaj i dva obroka u toku smjene. Poziv je upućen nezaposlenima iz Podgorice, Tuzi, Golubovaca, Zete i Danilovgrada - saopšteno je iz Zavoda.

U hotelu Alure palaci u Kotoru potrebni su menadžeri domaćinstva, recepcioneri, sobarice, higijeničarke, radnici u vešeraju, konobari, barmeni, kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, poslastičari, radnici za nabavke, magacioneri i računovođe.

Hotelu Ruža vjetrova u Baru potrebni su kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, konobari, serviri, šankeri, sobarice, higijeničarke, radnice u vešeraju, magacioner i recepcioner.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.