NavMenu

Do kraja 2018. od putarina se očekuje zarada od 300 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 13.04.2018. 12:15
Komentari
Podeli
(Foto: Ditty_about_summer/shutterstock.com)
Na 25 feninga po litru, za koliko su poskupili nafti derivati koji se prodaju na tržištu BiH u protekla dva mjeseca država je zaradila čak 64 mil KM. Riječ je o efektima novog seta zakona o akcizama na osnovu kojeg se prikupljaju posebna sredstva koja bi trebala biti usmjerena na izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju ostalih puteva u BiH. No ta sredstva već dva mjeseca zarobljena su na računu Uprave za indirektno oporezivanje, prenosi RTV Slon.

- Moram reći da će ta prikupljena sredstva biti na tom podračunu i raspodjelit će se tek kada UO UIO BiH donese poseban akt o koeficijentima za raspodjelu tih sredstava prema entitetima odnosno Brčko distriktu – kazao je Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO BiH.


Tako će se do kraja godine 25 feninga po litru nafte, koju svaki vozač motornog vozila naspe u svoj rezervoar, pretvoriti u 300 mil KM novih prihoda, prenio je RTV Slon.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.