Izvor: eKapija | Petak, 13.04.2018.| 09:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vuk Maraš direktor Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope

Ilustracija (Foto: racorn/shutterstock.com)
Vuk Maraš, dugogodišnji aktivista nevladinog sektora, izabran je u srijedu, 4. aprila 2018. godine, za direktora nedavno osnovane regionalne Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope (MAJE), objavila je Adria Media Group.

Maraš je u dosadašnjoj karijeri bio programski direktor MANSA, član UO međunarodne FLER mreže za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i član brojnih radnih grupa u zemlji i inostranstvu koje su radile na izradi i praćenju implementacije zakona i politika vezanih za vladavinu prava i izborni proces.

MAJE, prvo regionalno udruženje šest vodećih medijskih kuća iz Jugoistočne Evrope, formirano je krajem januara u Podgorici.

Osnivači su, pored Vijesti (Crna Gora), Oslobođenje (Sarajevo), AMG (Beograd), Koha (Priština), Sloboden pečat (Skoplje) i Koha (Skoplje).

Kako je tada naglašeno, glavni ciljevi asocijacije su unapređenje međusobne saradnje, zajedničke obuke zaposlenih, razmjene sadržaja, koordinirani nastup prema državnim i međunarodnim organima i organizacijama radi podizanja kvaliteta novinarstva i poboljšanja uslova i položaja medija na tržištu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.