NavMenu

U košnici ideja - eKapija na Schneider Electric Samitu inovacija u Parizu (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 13.04.2018. 08:23
Komentari
Podeli
Pariz je i ovog aprila ponovo bio zeleniji nego inače. Niz Šanzelize, ali i po čitavom gradu, vijorile su se zastave kompanije Schneider Electric, sponzora tradicionalnog Pariskog maratona, najavljujući novi spektakl. Grad nas je 4. aprila ujutru dočekao u pripremama za predstojeću tradicionalnu trku i svečanom raspoloženju... Ipak, naš razlog za dolazak bio je još interesantniji.

Neposredno pred veliki maraton, stari francuski šarmer ponovo je bio i prestonica inovacija. Schneider Electric, jedan od globalnih lidera u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, organizovao je 5. i 6. aprila Samit inovacija. Na sajmu Expo Porte de Versailles, okupilo se više od 5.000 partnera, klijenata, influensera i predstavnika medija iz cijelog svijeta. Ovog puta, priliku da bude dio velike košnice inovatora, imala je i eKapija!

Da će organizacija, bez obzira na izuzetno veliki broj predavanja, demonstracija, sastanaka i diskusija, kao i ogroman broj novinara koji dolazi iz nekoliko desetina zemalja, biti besprijekorna - bilo nam je jasno i prije polaska. Organizator se potrudio da sve učesnike na vrijeme obavjesti o agendi, podijeli nam kodove uz pomoć kojih smo mogli da pristupimo svim sadržajima, organizuje zakazivanje intervjua, predstavi nam učesnike, a na raspolaganju je bila i posebna mobilna aplikacija Schneider Electric Innovation Summit.

Ovogodišnja svjetska turneja Samita inovacija (druga po redu) obuhvatila je 20 događaja širom svijeta - dvostruko više u odnosu na 2017. Centralni događaj u Parizu bila je najveća manifestacija kompanije Schneider Electric do sada, na kojoj su prikazana najnovija dostignuća platforme EcoStruxure. Na pariskom sajmu okupili su se stručnjaci SE i vodeći svjetski eksperti iz ove industrije, kako bi podijelili iskustva o mogućnostima pokretanja digitalne ekonomije.

Urednica portala eKapija Milica Milosavljević na Samitu u Parizu (Foto: lična arhiva)Urednica portala eKapija Milica Milosavljević na Samitu u Parizu
EcoStruxure koristi napretke u IoT-u, mobilnosti, senzorima, tehnologiji oblaka, analitici i sajber-bezbijednosti kako bi obezbijedio inovativnost u različitim segmentima - od povezanih proizvoda, do aplikacija, analitike i usluga. Do sada, EcoStruxure je implementiran u više od 480.000 instalacija, uz podršku 20.000 sistem integratora, povezujući više od 1,5 miliona sredstava.

Naš prvi utisak bio je - "ovi ljudi zaista vole ovo što rade!" Količina pozitivne energije, vedar ton čitavog (veoma ozbiljnog) poslovnog događaja, spremnost direktora i rukovodilaca različitih Schneiderovih sektora iz cijelog svijeta da daju izjave, pojasne sve što je potrebno, ali i da se slikaju i neformalno razgovaraju sa svim učesnicima događaja, obojili su Samit veselim bojama.

- Svijet se mijenja izuzetnom brzinom, što je podstaknuto eksplozivnim razvojem digitalne ekonomije. Tehnologije kao što je Internet stvari (IoT), vještačka inteligencija i big data analitika čine kompanije efikasnijim i inovativnijim, jačajući njihovu konkurentsku prednost - rekao je Jean-Pascal Tricoire (Žan-Paskal Trikoar), predsjednik i izvršni direktor kompanije Schneider Electric u uvodnom obraćanju.

- Kao odgovoran lider u industriji, moramo da demonstriramo na koji način naše inovacije pomažu klijentima i partnerima da izvrše uspješnu digitalnu transformaciju u upravljanju energijom i automatizaciji. Naše tehnologije, zasnovane na platformi EcoStruxure, koriste snagu digitalizacije, omogućavajući našim kupcima da postanu efikasniji, bezbjedniji, pouzdaniji, povezaniji i održiviji – lideri u novoj digitalnoj ekonomiji - rekao je Tricoire.

Tokom dvodnevnog događaja, klijenti su mogli da prisustvuju razgovorima o strategijama sa raznovrsnim temama poput "Redefinisanje prenosa energije", "Intuitivna proizvodnja zahvaljujući digitalizaciji" i "Iznova osmišljene zgrade". Kompanija takođe sprovodi 15+ ekspertskih sesija učenja sa svojim klijentima i partnerima, pružajući konkretne uspjehe klijenata i rješenja i interaktivne diskusije između učesnika.


U Centru inovacija, na 5.000 m2 prikazano je bogatstvo softvera, rješenja i usluga kompanije Schneider Electric. Osim toga, ovdje je bio obezbijeđen i dio za partnere u kojem je bila predstavljena mreža tehnoloških partnera i startapova ove kompanije.

Na ovogodišnjoj globalnoj pariskoj premijeri najavljene su tri glavne inovacije - EcoStruxure Power: naredna generacija platforme i arhitekture kompanije Schneider Electric za električni prenos koja podržava IoT, EcoStruxure Building - pametna platforma i arhitektura dizajnirana za zgrade, i EcoStruxure Asset Advisor: nova verzija aplikacije usluga nadzora opreme kompanije Schneider Electric koja donosi neophodnu 24/7 uslugu predviđanja za poslovni kontinuitet u električnom prenosu i sredstvima kritičnih data centara.

U narednim danima, eKapija će vam predstaviti više detalja o ovim inovacijama. U međuvremenu, u našoj galeriji pogledajte djelić atmosfere iz Expo Porte de Versailles...

M.M.

Fotogalerija
Pokretanje digitalne ekonomije - Schneider Electric Samit inovacija u Parizu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.