Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 10.04.2018.| 12:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren 21. Sajam gospodarstva u Mostaru

Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, otvorio je danas 21. Sajam gospodarstva u Mostaru, koji je okupio veliki broj privrednika i zvaničnika iz regiona.

Vučić je na otvaranju Sajma primio zahvalnicu zbog jačanja ekonomskih veza Srbije i BiH, te poručio da je ovo velika stvar za Srbiju.

- Ova zahvalnica znači mnogo i za mene lično, a i za Srbiju. Sljedeće godine se nadam da ću sjediti u publici i radovati se uspjesima i napretku odnosa u regionu - poručio je Vučić.

Sajmu prisustvuju predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, premijer Bugarske, Bojko Borisov, predsjednik RS, Milorad Dodik te predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Dalfina Bošnjak, direktorica sajma, kazala je da će u sklopu pet sajamskih dana biti organizovane konferencije i stručni skupovi, te je izrazila zadovoljstvo što je Srbija partner Sajma.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, rekao je da Mostar danas šalje pozitivnu sliku, i da je ovaj sajam pokazatelj da smo udruženi u ekonomiji, jači i bolji.

- Neka ovaj sajam bude mjesto razvoja novih ideja - kazao je Bešlić, te se zahvalio privrednicima na zalaganju.

Draganu Čoviću je uručeno priznanje za višegodišnju saradnju.

On se zahvalio svim prisutnim i dodao da "ovim okupljanjem pokazujemo koliko je Mostar i čitava Hercegovina širokog srca".

- Kada smo prije 21 godinu organizovali sajam, on je bio samo lokalna manifestacija, a danas ste vi svi došli u moj grad, u moju domovinu BiH koja pretenduje da bude u Evropskoj uniji - poručio je Čović.

Čović se zahvalio Vučiću što je pristao da bude pokrovitelj Sajma i što je Srbija zemlja partner ovogodišnjeg Sajma.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.