NavMenu

I Britanci rekli "ne" dizelašima

Izvor: Nezavisne novine Petak, 06.04.2018. 10:57
Komentari
Podeli
(Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com)
Tražnja za novim dizel vozilima u Britaniji sunovratila se u martu za više od jedne trećine, zbog čega je ukupan broj novoregistrovanih vozila smanjen za 15,7% na godišnjem nivou.

Registracija vozila je smanjena na 474.069 jedinica, prema podacima britanskog Udruženja proizvođača i prodavaca motornih vozila (SMMT), iako je tražnja za benzincima u isto vrijeme porasla za 0,5%, prenosi Rojters.


Prodaja dizel automobila bilježi pad u mnogim evropskim zemljama, zbog planova regulatora i političara da ih zabrane ili oporezuju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.