Izvor: Capital | Srijeda, 04.04.2018.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rusi bi mogli raditi rekonstrukciju termoelektrana Gacko i Ugljevik

Ilustracija (Foto: Petr Louzensky/shutterstock.com)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je juče, 3. aprila, u Banjaluci sa delegacijom iz Rusije o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana Gacko i Ugljevik.

- Razgovarano je o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana Gacko i Ugljevik koju bi obavila Podoljska fabrika za mašinogradnju, zahvaljujući kojom bi se produžio životni vijek dvije termoelektrane i povećala njihova snaga - saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je sa Sergejom Ivanovičem Šmatkom, specijalnim predstavnikom predsjednika Ruske Federacije, i sa predstavnicima grupe kompanija ZiO, koja predstavlja asocijaciju ruskih kompanija u sklopu akcionarskog društva Podoljska fabrika za mašinogradnju razgovarao i o pitanjima međunarodne saradnje u oblasti elektroenergetike.

U saopštenju se dodaje da su Dodik i Šmatko istakli značaj saradnje u svrhu modernizacije i rekonstrukcije energetskih objekata u Republici Srpskoj, te izrazili nadu da će sastanak rezultirati konkretnim dogovorima u što skorije vrijeme.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.